Assessments

Bij CareerSolution kunt u ook terecht voor uw assessment.  Wij verzorgen assessments voor zowel organisaties als particulieren.

Assessments

De assessments die wij verzorgen zijn Ontwikkel- en Loopbaanassessments. CareerSolution verzorgt de assessments op de vestigingen in Den Haag en Rotterdam.

Voor wie?

Voor elke organisatie of individu die meer inzicht in zijn of haar arbeidsprofiel en ontwikkel mogelijkheden wil krijgen.

Wat onderscheidt CareerSolution van andere assessmentbureaus?

CareerSolution verzorgt naast assessments ook diverse loopbaantrajecten voor hoger opgeleiden. Hierdoor is er naast de noodzakelijke assessment kennis ook een gedegen kennis van het loopbaan werkveld waardoor de adviezen perfect aansluiten op de huidige arbeidsmarkt.

Tarief en Duur

Zowel het Loopbaan als Ontwikkelassessment worden individueel afgenomen. Het tarief voor een regulier assessment is 2.250 euro excl btw. In overleg met kandidaat en opdrachtgever worden de afspraken ingezet. We beginnen het traject met een intake gesprek. Vervolgens worden er enkele testen afgenomen en wordt er een vervolgafspraak gemaakt voor een persoonlijk interview, vervolggesprekken en slotgesprek. Het volledige assessment kan binnen een maand worden afgerond.

Meer informatie over de Assessments:

In de relatie tussen mens en werk zijn er een aantal fasen te onderscheiden. In een eerste fase oriënteren mensen zich op werk door beroepskeuzes en interesses. Daarna betreedt men na selectie een organisatie om een functie of beroep uit te oefenen. Tijdens dit werk doen mensen verder kennis en ervaring op, waardoor zij zich ontwikkelen en vaak doorstromen naar andere functies en tenslotte volgt ergens een beëindiging van die werkzaamheden door het vinden van een baan elders, door ontslag en/of outplacement.

CareerSolution merkt dat de arbeidsmarkt steeds vluchtiger en onzekerder wordt. Van kandidaten wordt verwacht, dat ze de juiste kwaliteiten hebben om op dat moment inzetbaar te zijn, maar dat vraagt van mensen wel een goed inzicht in zichzelf. In hun persoonlijke/loopbaanontwikkeling.

CareerSolution heeft daarvoor een praktisch programma op maat ontwikkeld dat mensen helpt hun koers in de toekomst zelf te bepalen. Centraal staat daarbij de vraag: “wat zijn mijn mogelijkheden”?

Hoe ziet het assessment eruit?

Het traject begint met een selectie van testen die de kandidaat online maakt. Vervolgens volgt er een aantal individuele gesprekken met een van onze assessoren.

CareerSolution zet hierbij instrumenten in die inzicht bieden in de eigen unieke eigenschappen, kennis en vaardigheden, waardoor de kandidaat zelf als het ware ontdekt, welke richting succesvol voor hem of haar is.  Samen wordt onderzocht welk niveau haalbaar is, wat bijvoorbeeld de teamwork vaardigheden zijn, maar ook de persoonlijkheidseigenschappen. Daarnaast kijken we naar werkaanpak, omgang met anderen, werken onder spanning en dergelijke. Samen met CareerSolution geven we kleur aan je toekomst, die je kan stimuleren om een andere weg in te gaan of je verder door te ontwikkelen in je bestaande werk. Met een geringe tijdsinvestering een persoonlijke op jouw kwaliteiten afgestemde routekaart voor de arbeidsmarkt. Daarmee bepaal jijzelf hoe jij jouw toekomst vorm gaat geven.

CareerSolution verzorgt zowel Loopbaanassessments als Ontwikkelassessments

Meer weten over onze assessments?

Bel ons op 085-886-109 of stel een vraag via ons contactformulier.

Heeft u meer interesse in onze dienstverlening? Kijk op reintegratie 2e spoor voor informatie over reintegratie dienstverlening of op outplacement traject voor meer informatie over onze outplacement dienstverlening.