Loopbaancoaches

Loopbaancoaches

Loopbaancoaches staan mensen bij in het ontdekken van een passende en gewenste loopbaanrichting. Ervaren loopbaancoaches helpen je om de oorzaken achter je situatie te begrijpen en gaan met jou samen op zoek naar antwoorden als ‘Welke baan past bij mij?’. Met hun professionele kennis en expertise geven ze je tips, advies en begeleiden ze jou bij de regie die jij houdt over je carrière.

Wat doen loopbaancoaches?

Loopbaancoaches bieden jou het platform om je doelen te bereiken door middel van begeleiding. Met coaching ben jij zelf degene die in charge is. Jouw loopbaancoach staat aan je zijde om je hierbij te helpen, maar het is aan jou de reis te ondernemen. In vergelijk met een training waarbij kennis wordt overgedragen of therapie, waar problemen en beperkingen worden aangepakt, liggen de nadruk en focus bij loopbaancoaching op jou als persoon en wat nodig is om je doelstellingen effectief (vaak ook sneller) te realiseren.

CareerSolution is een loopbaanadviesbureau waar diverse loopbaancoaches actief zijn. Uiteraard zijn wij u graag van dienst als u op zoek bent naar een goede loopbaancoach:

CareerSolution Outplacement en Reintegratie

Soorten loopbaancoaches

Als je op zoek bent naar een begeleidingsvorm die bij jou past, is er voor elk wat wils. Van loopbaancoaches die zich bezig houden met leiderschaps- of executive coaching voor directeuren van bedrijven, stresscoaches die je leren om om te gaan met druk en performance coaches voor degenen die betere resultaten willen behalen. Of misschien zoek je iets meer gericht op het verbeteren van het leven – life coaches kunnen  daarbij helpen.

Daarnaast zijn er ook verschillende benaderingen binnen coachingsstijlen; wandelcoaching, blended coaching, worklife-coaching en provocatieve coaching zijn slechts enkele manieren waarop deze dienst geleverd kan worden. Uiteindelijk gaat het allemaal over hoe je jouw doel bereikt.

Loopbaancoaching is bedoeld om je carrière een impuls te geven, maar professionele loopbaancoaches kunnen ook helpen wanneer je loopbaan onverwacht tegenzit – bijvoorbeeld als gevolg van ontslag. Dan heeft de coaching het doel om jouw loopbaan opnieuw op gang te helpen, zoals bij langdurig verzuim. We spreken dan van reintegratie (eerste of tweede spoor). Ook komt u regelmatig de term loopbaanassessment tegen; dit betekent dat er onderzocht wordt welk carrière vervolg het meest passend is.

Loopbaancoaches

Wat kunt u leren van loopbaancoaches?

Coaching trajecten kunnen u helpen bij het bepalen van wat uw passende loopbaan is. Er worden verschillende onderwerpen besproken, die afhankelijk zijn van de situatie: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Waarom wil ik dat? en Hoe kom ik daar? Door middel van coachingstrajecten krijgt u inzicht in welke functies het beste bij u passen voordat er nieuwe stappen worden gezet om e.e.a te verwezenlijken. Uiteraard kan dit variëren van hetzelfde werk met betere arbeidsvoorwaarden tot een volledig nieuwe baan.

Bieden loopbaancoaches toegevoegde waarde?

Als je wist dat de meeste mensen zo’n 20% van hun leven aan het verwerken besteden – dit komt neer op ongeveer 90.000 uur ofwel 13 jaar? Als je ook nog eens weet dat we gemiddeld 1,3 jaar aan woon-werkverkeer spenderen en voordat we 30 zijn al wel 7 of 8 banen gehad hebben? En als blijkt dat uit onderzoek het merendeel van de werkenden geen plezier meer in hun werk beleeft? Dat vonden wij reden genoeg om samen met jou serieus naar loopbaanontwikkeling te kijken.

Een loopbaancoach kiezen

Er zijn in Nederland tal van coaches waar u terecht kunt voor loopbaancoaching. Ze bezitten vaak een breed scala aan specialisaties, zoals ‘life coaching’ dat zich richt op werk- en privéleven, en veel andere coachingvormen. Het kan lastig zijn om door de bomen het bos te zien als het gaat om een goede keuze te maken voor een coach. Daarom delen we graag tips uit om het kaf van het koren te scheiden.

Certificering

Veel loopbaancoaches in Nederland hebben zich laten verifiëren door een van de verschillende instanties, zoals NOLOC NOBCO, CMI, etc., op hun beroepskwaliteit. Het certificeringsproces geeft een bepaalde mate van zekerheid dat de coach is getoetst op basis professionaliteit. Toch is het geen 100% waarborg dat je als klant steeds de best mogelijke diensten krijgt. Er zijn externe partijen zoals OVAL die alle loopbaancoaches grondig testen en deze ook tijdens het coaching traject monitoren om jouw nog meer veiligheid te garanderen dat je met een goede coach te maken hebt.

Verschillen tussen loopbaancoaches

Heb je behoefte aan professioneel advies over beroepskeuzes met de meeste toekomstperspectieven? Spreek dan met een carrière loopbaancoach. Wil je graag weten in welke functie jouw vaardigheden en talenten het best tot hun recht komen, terwijl je ook een inkomen genereert? Neem dan contact op met een loopbaancoach die vertrouwd is met de arbeidsmarkt.

Ben je werkloos of arbeidsongeschikt en zoek je (weer) naar passend werk? Een reintegratie coach of adviseur kan hierbij helpen. Re-integratie 1e spoor houdt in dat je terugkeert naar je vroegere werkgever om daar gepast werk te vervullen. Als er geen mogelijkheden zijn, helpt deze partij bij het vinden van eenzelfde baan elders of ‘re-integratie 2e spoor’.

Kom je door omstandigheden voor de uitdaging te staan een andere baan te vinden? Neem dan contact op met een outplacement coach van CareerSolution. Dankzij hun kennis van de arbeidsmarkt en ervaring in het helpen bij het zoeken naar vacatures, zullen ze je begeleiden bij het vinden van jouw volgende werkkans!

Ben je lichamelijk of mentaal beperkt en voel je hierdoor afstand tot de arbeidsmarkt? Spreek dan met de gemeente of UWV over een jobcoaching traject die speciaal gericht is op mensen zoals jou. Met dit budget kun je een gespecialiseerde Jobcoach inhuren om je op weg te helpen bij het verkrijgen van informatie over fysieke en/of mentale beperking (plus wat dat persoonlijk kan impliceren) maar ook kennis over regeling rondom arbeidsmarkt.

Wie zijn de klanten van loopbaancoaches?

Mensen van alle leeftijden, geslacht en achtergronden kunnen baat hebben bij loopbaanadvies of -coaching. Of u nu al werkt of op zoek bent naar een nieuwe carrière, de voordelen van het inschakelen van een loopbaancoach zijn talrijk. Dit zou kunnen variëren van vragen over wat uw volgende stap zou moeten zijn tot hulp bij het hervinden van plezier in uw werk. Misschien is uw doel om te groeien, maar weet u niet wat dat precies betekent? Een loopbaancoach kan helpend bijstaan door inzicht te geven in welke talenten en potentiële moeilijkheden daarbinnen spelen.

Hoeveel gaat loopbaancoaching kosten?

Dit is een belangrijke vraag om te stellen. Er zijn verschillende trajecten die qua kosten uiteenlopen. Gemiddeld liggen de kosten tussen de 3.500 euro en 5.000 euro voor een coach traject van 6 maanden. Soms wordt loopbaanconsult door de werkgever gesponsord, waardoor je (een deel) van de coachingkosten terugkrijgt. Daarnaast vergoeden sommige verzekeringsmaatschappijen ook een deel van deze kosten. Natuurlijk kun je er ook zelf voor investeren, aangezien je met loopbaancoaching terugverdient wat je eraan uitgeeft – hoe fijn zou het zijn als jouw werkplezier en salaris met 10% toeneemt? Je investering kan hierbij nog meer opleveren!

Mocht je gebruik willen maken van de diensten van een van de loopbaancoaches van CareerSolution, neem dan contact met ons op voor meer informatie.