outplacement kosten

Outplacement kosten: een overzicht

CareerSolution is gespecialiseerd in outplacement van hoger opgeleiden en biedt een breed scala aan diensten tegen marktconforme tarieven. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Klik op het onderstaande logo voor onze contactgegevens:

De kosten van outplacement hangen af van de duur, modules en intensiteit. Een gemiddeld outplacement traject kan al starten vanaf 3.500 euro,  Voor een uitgebreid outplacementtraject van 9 tot 12 maanden zal gemiddeld neer komen op 5.000 euro exclusief btw.

Factoren die de kosten van outplacement beïnvloeden:

– Het type outplacementtraject
– De lengte van het outplacementtraject
– Wel of geen (om)scholing
– Individueel outplacement of groepsoutplacement
– Wensen en behoeften van de outplacement kandidaat

Verder is het uiteraard zo dat juist door de specialisatie een outplacement bureau betere resultaten kan realiseren. Dit is een factor om rekening mee te houden bij het uitkiezen van een adequaat outplacement traject.

Werkgevers die werknemers een outplacement aanbieden kunnen daar op de volgende wijze van profiteren:

Een outplacementtraject zorgt ervoor dat een ontslagen werknemer sneller aan de slag kan. Het is de bedoeling dat je werknemer zo snel mogelijk weer zijn of haar nieuwe baan krijgt. Dit is natuurlijk goed voor je medewerker, maar ook voor de werkgever. Hoe korter de periode is dat de ontslagen werknemer zonder baan zit, hoe minder kosten de onderneming maakt. Denk hierbij aan ontslagvergoedingen en belastingen. Een snelle en succesvolle overstap naar een nieuwe baan is beter voor zowel werknemer als werkgever.

Tweede voordeel: minder stress onder je werknemers
Wanneer er ontslagen vallen, is dat natuurlijk niet prettig voor de huidige medewerkers. Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld stress of onrust. Werkgevers kunnen dit wegnemen door tijdig en transparant te communiceren.

Het is belangrijk om je medewerkers goed te begeleiden wanneer een ontslag onvermijdelijk is. Dit beschermt niet alleen de reputatie van de onderneming als werkgever, maar heeft ook een positieve invloed op het bedrijfsmerk. Wanneer er negatieve verhalen rondgaan over de ontslagbegeleiding bij een bedrijf, kan dit gevolgen hebben voor de aantrekkelijkheid van het bedrijf voor nieuwe en bestaande werknemers en voor klanten.

Dit artikel gaat over de kosten van outplacement maar hetzelfde geldt uiteraard ook voor de kosten van een reintegratie tweede spoor traject.

indien u kennis wil maken met een van onze loopbaancoaches dan bent u van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking!

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies voor het optimaal functioneren van deze site. Door gebruik te maken van deze website, stemt u hiermee in.