Outplacementbureaus

Outplacementbureaus

Outplacementbureaus, wat doen ze precies?

Outplacementbureaus bieden u de mogelijkheid om gebruik te maken van deskundige ondersteuning op het gebied van werk en loopbaan. Of u nu op zoek bent naar advies voor solliciteren of naar een nieuwe baan: er zijn vele opties beschikbaar, variërend van kleine zelfstandige adviseurs tot grote organisaties met vestigingen in heel Nederland waar meerdere consulenten werken. Groot is hierbij niet noodzakelijkerwijs beter dan klein; het gaat erom wat het beste bij u past.

Een gekwalificeerde outplacementadviseur of -consulent zal met u samenwerken om te begrijpen welke soort werk het meest bij u past. Dit kan iets zijn dat vergelijkbaar is met wat u al deed, maar ook iets totaal nieuws. Afhankelijk daarvan stelt u samen een plan op om passend werk te vinden. U bent verantwoordelijk voor het solliciteren, maar een outplacementbureau kan helpen door deskundig advies te geven over hoe je je het beste kunt presenteren in de arbeidsmarkt. Door dit waardevolle advies van een ervaren adviseur krijgt u de juiste steun die nodig is om succesvol te worden.

outplacementbureaus kiezen

Outplacementbureaus, hoe kies ik het juiste bureau?

Het is altijd goed om jouw opties te verkennen, ook bij de verschillende outplacementbureaus in Nederland. Als het sociaal plan of de beëindigingsovereenkomst al in outplacement voorzien, kun je ook volop kiezen uit andere mogelijkheden. Wees niet bang om goed vergelijken en onderzoek te doen voordat je overgaat tot een definitieve beslissing – net zoals je dat ook zou doen bij aanschaf van iets belangrijks. CareerSolution Outplacement kan je zowel in jouw woonplaats als landelijk outplacement verzorgen. CareerSolution is een van de weinige outplacementbureaus die gespecialiseerd is in hoger opgeleiden.

Bij het maken van een keuze tussen outplacementbureaus is het verstandig om de volgende zaken in acht te nemen:

Kies ik uit een of meerdere outplacement bureaus? Denk in elk geval aan de volgende belangrijke keuze criteria voor een outplacement traject bij de keuze in het woud van outplacementbureaus in Nederland:

Individuele coaching

Voor de beste resultaten in jouw outplacementtraject is het cruciaal dat je kiest voor een bureau dat gepersonaliseerde programma’s aanbiedt die precies bij jouw behoeften passen. Verzeker jezelf ervan dat er tijdens het traject een menselijke factor aanwezig is om je optimaal te begeleiden bij deze belangrijke stap.

-Maatwerk

Outplacementprogramma’s moeten niet star, maar juist flexibel zijn en afgestemd op wat het beste is voor jou. Kies daarom een bureau dat werkt met maatwerktrajecten waarin rekening wordt gehouden met jouw persoonlijke situatie en nodige begeleiding.

Klantgerichtheid

Vraag het outplacementbureau naar hun deskundigheid. Wat voor soort ondersteuning kun je verwachten? Bieden zij alleen tijdelijke diensten of strekt hun hulp zich ook uit tot de lange termijn? Sommige bedrijven kunnen zelfs training aanbieden, nadat een persoon al in hun nieuwe baan begonnen is. Wees altijd alert want bij veel outplacementbureaus ontbreekt het hier aan.

Bereikbaarheid

De loopbaancoaches binnen het outplacementbureau moeten flexibele trajecten creëren om te communiceren met klanten. Als je een outplacementprogramma afneemt, dan moet je toegang hebben tot verschillende instrumenten, online en offline. Zoek daarom naar echt maatwerk en professioneel advies.

Professionaliteit

Het is van belang om goed rekening te houden met de inzet en voortdurende steun die worden aangeboden door loopbaancoaches bij het kiezen van een outplacementbureau. Om een grondig beeld te krijgen over het proces, doe je er goed aan contact op te nemen met het outplacementbureau en te praten over hun visie op de diensten.

Neemt het bureau actief contact op om feedback en voortgang te bespreken? Of stuurt zij alleen wat tips en richtlijnen voor jouw vervolgstappen? Bij CareerSolution outplacement maken al deze zaken deel uit van de dienstverlening. Indien u contact met ons opneemt informeren wij u graag over de mogelijkheden: CareerSolution, de specialist tussen de outplacementbureaus!