Kosten outplacement hoger bij hoog opgeleiden

Kosten Outplacement hoger opgeleide vaak hoger dan van lager opgeleide kandidaten

Ook groot verschil in inkomen

In 2009 was het gemiddelde inkomen van mensen met een baan iets meer dan 36.000 euro. Hierbij was het gemiddelde inkomen van hoogopgeleide werknemers bijna twee keer zo hoog als dat van laagopgeleide werknemers. Wordt er een correctie toegepast voor arbeidsduur en geslacht, ook dan blijft het verschil in inkomen tussen hoog opgeleide werknemers en laag opgeleide werknemers groot.

Meer dan 30% van alle werknemers is hoogopgeleid

Meer dan 30% van de werkende beroepsbevolking heeft een afgeronde hbo- of universitaire opleiding. Ruim 40% heeft een opleiding op middelbaar niveau afgerond. Zij hebben een mbo-diploma of ten minste 4 jaar havo of vwo gevolgd. De rest is laagopgeleid. Vrouwen zijn gemiddeld iets hoger opgeleid dan mannen.

Hoe hoger het opleidingsniveau hoe hoger het inkomen

Een laagopgeleide werknemer verdiende in 2009 gemiddeld ruim 26 duizend euro. Een hoogopgeleide werknemer verdiende met ruim 49 duizend euro bijna twee keer zo veel. Het verschil tussen laag- en middelbaar opgeleide werknemers is beduidend minder groot dan tussen middelbaar en hoogopgeleide werknemers. De opleiding gerelateerde verschillen gelden zowel voor mannen als voor vrouwen. Wel ligt bij mannen het inkomen bij elk opleidingsniveau steeds beduidend hoger dan bij vrouwen.

Kosten outplacement hoger opgeleiden hoger dan van lager opgeleiden

Ook met betrekking tot de kosten van outplacement is er een verschil tussen hoger opgeleiden en lager opgeleiden. Bij hoger opgeleiden zijn de kosten gemiddeld twee keer zo hoog als de kosten van outplacement bij laag opgeleiden. Wel is het zo dat outplacement trajecten voor hoger opgeleiden vaak langer duren, individueel zijn en complexer dan outplacement trajecten van lager opgeleiden.

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies voor het optimaal functioneren van deze site. Door gebruik te maken van deze website, stemt u hiermee in.